ŠVENTOJI PAGALBA KOVOJE SU COVID-19

Naujajam virusui tapus pandeminiu ir vis sparčiau plintant, natūralu, kad dauguma iš mūsų pasiduodame didesniam ar mažesniam nerimui, imame uoliau vykdyti medikų nurodymus. Tačiau, kaip tikintieji neturime ir negalime apsiriboti vien žmogiškosiomis priemonėmis, kurios būtinos, tačiau nėra pakankamos.
Per dviejų tūkstantmečių istoriją, Bažnyčia susidūrė su daug baisesnėmis pandemijomis (prisiminkime XIV a. siautusį juodąjį marą) ir tokiais atvejais, savo vaikams siūlė kreiptis į šventuosius, - paskirdama ypatingus globėjus maro ir ligų atvejais.
Jei tikime, kad niekas nevyksta be Dievo valios ir pasitikime, kad sunkumuose Viešpats neapleidžia tų, kurie šaukiasi Jo Vardo, galime prisiminti šventuosius Globėjus ir prašyti jų užtarimo.
Štai keletas dangiškų adresatų, kur galima ieškoti pagalbos:
1.        Mergelė Marija, - mūsų dangiškoji Motina padeda visais gyvenimo atvejais, tikrai neapvils ir dabar. Galima šauktis Jos, kaip Ligonių Sveikatos.
2.      Šventasis Juozapas, - gelbėjęs Jėzų ir Mariją iš Erodo nagų, visada pasirengęs apsaugoti ir mus.
3.       Arkangelas Mykolas, - pasakojama, kad VI a. Romoje, šis arkangelas sustabdė siaučiantį marą.
4.      Arkangelas Rapolas, - visų ligonių globėjas.
5.      Apaštalas Judas Tadas, Rita Kašietė, - neįmanomų dalykų šventieji.
6.      Keturiolika Šventųjų Globėjų – Juodojo maro metu gimęs kultas šventiesiems Jurgiui, Blažiejui, Erazmui, Pantaleonui, Vitui, Kristoforui, Dionizui, Kiriakui, Akacijui, Eustachijui, Egidijui, Margaritai Antiochietei, Barborai, Kotrynai Aleksandrietei.
7.      Šventoji Korona – Ši mergelė kankinė dabar prisiminta dėl savo vardo panašumo su naujuoju virusu, todėl tikintieji prašo jos pagalbos. Tai 16 metų mergina, nukankinta Damaske, apie 165 m. Ji stebėjo, kito kankinio, - Viktoro kankinystę ir pati išpažino esanti krikščionė, tad buvo pririšta prie dviejų palmių ir suplėšyta į gabalus.

Svarbiausia nepamirškime, kad ligų ir nelaimių metu, krikščionys buvo tie, kurie pirmieji skubėdavo padėti sergantiems, pirmiausia nešdami ramybę ir viltį.

Komentarai