ŠVČ. JĖZAUS VEIDO NOVENA - II diena


Įžangos malda

O Švenčiausioji Trejybe, užtariant Švč. Mergelei Marijai, kurios siela buvo perverta skausmo kalaviju dėl dieviškojo Sūnaus kančios, - mes prašome Tavęs padėti mums atlikti šią atsiteisimo noveną kartu su Jėzumi, vienijantis su visais Jo skausmais, meile ir visišku atsidavimu. Mes prašome visus angelus ir šventuosius užtarti mus kalbančius šią noveną, Švč. Trejybės: Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios garbei. Amen


Antroji diena

Savo maištingus darbus aš gerai pažįstu, ir mano nuodėmė nuolat man prieš akis. Tau nusidėjau - tiktai tau -ir padariau, kas pikta tavo akyse.
(Psalmė 51,5 - 6 a.)

Malda
 Švč. Jėzaus Veide, mes tikrai gailimės, kad taip sužeidėme Tave, nuolat darydami bloga; ir už visus gerus darbus, kurių nepadarėme. Nekaltoji Marijos Širdie, šventasis Juozapai, užtarkite mus, padėkite paguosti Švč. Jėzaus Veidą. Melskite, kad mes dalintumės ta begaline meile, kurią rodote vienas kitam ir Švč. Trejybei. Amen.
Marija, mūsų Motina - užtark mus. Šventasis Juozapai, melski už mus. Vardan savo brangiausiojo Kraujo ir Švč. Veido nuopelnų, išklausyk, o Jėzau mūsų prašymus [ ... ] Atleisk ir pasigailėk.

Malda Šventajai Dvasiai
Ateik, Šventoji Dvasia, Pašventintojau ir Visagali Meilės Dieve. Tu pripildei Mergelę Mariją malone. Tu nuostabiai perkeitei apaštalų širdis. Tu apdovanojai visus kankinius stebuklingu didvyriškumu. Ateik ir pašventink mus, apšviesk mūsų protus, sustiprink mūsų valią, nuvalyk mūsų sąžinę, uždek mūsų širdis ugnimi ir apsaugok nuo tavo įkvėpimų niekinimo. Mes aukojame Tau savo nuovoką, širdis, valią, visą esybę dabar ir amžiams. Tegul mūsų protas būna visada atviras Tavo dieviškiems įkvėpimams ir Katalikų Bažnyčios mokymui, kurios Vedlė esi. Tegul mūsų širdys visuomet liepsnoja Dievo ir artimo meile, tegul mūsų valia atitinka Dievo Valią ir tegul visas mūsų gyvenimas būna Viešpaties ir Išganytojo gyvenimo sekimu. Jam kartu su Tėvu ir Tavimi garbė ir šlovė per amžių amžius. Amen

Tėve mūsų. Sveika Marija. Garbė Dievui.


O kraujuojantis Veide, o Dieviškasis Veide - Tau amžina garbė, šlovė ir gyrius. (3 k)

Komentarai

Rašyti komentarą