ADVENTO AKIMIRKA - III savaitės (džiaugsmo) sekmadienis

 


DIEVO ŽODIS

Iz 61, 1–2a. 10–11

Širdingai aš džiaugsiuosi Viešpačiu, mano siela džiūgaus Dievu manuoju, nes jis mane rengia išganymo rūbais, siaučia teisybės apsiaustu

1 Tes 5, 16–24

Visuomet džiaukitės, be paliovos melskitės! Už viską dėkokite, nes to Dievas nori iš jūsų Kristuje Jėzuje.

Jn 1, 6–8. 19–28

Aš krikštiju vandeniu, o jūsų tarpe stovi tas, kurio jūs nepažįstate, kuris po manęs ateis, – jam aš nevertas atrišti kurpių dirželio“

 

BAŽNYČIOS ŽODIS

Ką kita reiškia taisyti kelią, jei ne atkakliai melstis? Ką reiškia taisyti kelią, jei ne nuolankiai mąstyti? O nuolankumo pasimokykite iš jo paties. Palaikytas Mesiju, išsigina nesąs tas, kuo jį laiko; nepripažįsta svetimos klaidos savo puikybei patenkinti. Juk jeigu būtų pasisakęs esąs Mesijas, tuo lengvai būtų patikėję tie, kas tuo tikėjo dar jam nepasisakius. Nepasakė: išsigynė, atsiskyrė, nusižemino. Jis gerai žinojo, iš kur ateina išgelbėjimas, suprato esąs tik žiburys ir bijojo būti nuneštas puikybės vėjo.

Šv. Augustinas

 

MALDA

Dieve, matai, kaip stropiai tavieji žmonės rengiasi Kalėdų šventei; padėk mums sulaukti brangiosios Išganytojo gimimo iškilmės ir su gaiviu džiaugsmu ją atšvęsti.

 

DŽIAUGSMINGASIS (GAUDETE) ADVENTO SEKMADIENIS

Lotyniškoje Romos rito liturgijoje, viduriniai Advento ir Gavėnios laikotarpių sekmadieniai (III Advento ir IV Gavėnios) yra išskirtiniai: jie pertraukia susikaupimo bei atgailos laiką, pakviesdami išgyventi džiaugsmą dėl artėjančių svarbiausių mūsų Išganymo įvykių: Viešpaties Įsikūnijimo ir Prisikėlimo. Šie sekmadieniai vadinami džiaugsmingaisiais (lot.: Gaudete ir Laetare – lietuviškai reiškia tą patį). Vietoj violetinės liturginės spalvos, kuri simbolizuoja atgailą, auką ir pasirengimą, naudojama rožinė spalva.

Komentarai