MARIJOS O PRIEGIESMIS - O VIRGO VIRGINUM


Viduramžiais, greta septynių O antifonų, buvo sukurta dar kelios. Garsiausia iš jų – skirta Mergelei Marijai – O Virgo Virginum (O mergelių Mergele). Premonstriečių ordino liturgijoje, ši antifona giedama gruodžio 23 d. Iš pirmųjų antifonų raidžių (pradedant nuo paskutinės) išeina žodžiai vero cras (tikrai būsiu)

SKAITINYS
Todėl pats Viešpats duos jums ženklą: Štai ta mergelė laukiasi, – ji pagimdys sūnų ir pavadins jį Emanuelio vardu. (Iz 7,14)

ANTIFONA
O VIRGO VIRGINUM, quomodo fiet istud, quia nec primam visa es, nec habere sequentem? Filiae Jerusalem, quid me admiramini? Divinum est mysterium hoc quod cernitis.

O MERGELIŲ MERGELE, kaip tai gali įvykti ? Nebuvo kitos tokios iki tavęs ir daugiau nebebus. Jeruzalės dukros, kodėl stebitės manimi ? Tai ką regite yra dieviškas slėpinys.

MALDA
Dieve, tavo valia amžinasis Žodis prisiėmė žmogaus kūną iš Mergelės Marijos, idant mus atpirktų; leisk tapti jo dieviškosios prigimties dalininkais visiems, kurie jį tiki esant tikrą Dievą ir tikrą žmogų. Jis su tavimi ir Šventąja Dvasia gyvena ir viešpatauja per amžius.

Komentarai