ŠVČ. JĖZAUS VEIDO NOVENA - III diena


Įžangos malda

O Švenčiausioji Trejybe, užtariant Švč. Mergelei Marijai, kurios siela buvo perverta skausmo kalaviju dėl dieviškojo Sūnaus kančios, - mes prašome Tavęs padėti mums atlikti šią atsiteisimo noveną kartu su Jėzumi, vienijantis su visais Jo skausmais, meile ir visišku atsidavimu. Mes prašome visus angelus ir šventuosius užtarti mus kalbančius šią noveną, Švč. Trejybės: Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios garbei. Amen



Trečioji diena

Esi tad teisus, kai mane kaltini,
ir teisingas, kai savo teisme mane pasmerki.
Štai esu gimęs su kalte,
ir mano motina mane pradėjo su nuodėme.
(Psalmė 51,6 b. -7)

Malda
 O Jėzau, pažvelk į mus gailestingai, atgręžk į kiekvieną iš mūsų savo Veidą, kaip atgręžei į Veroniką; ne tam, kad mes išvystume Jį kūno akimis, šito nesame verti, bet atgręžk Jį į mūsų širdis, kad atsimindami Tave, mes visuomet semtumės iš šio Šaltinio stiprybės ir reikalingų malonių iškęsti gyvenimo rūpesčius. (Pijus IX)
Marija, mūsų Motina - užtark mus. Šventasis Juozapai, melski už mus. Vardan savo rangiausiojo Kraujo ir Švč. Veido nuopelnų, išklausyk, o Jėzau mūsų prašymus [ ... ] Atleisk ir pasigailėk.

Malda
Aukščiausias, šlovingasis Dieve, apšviesk mūsų širdžių tamsybes, suteik mums tikrojo tikėjimo, sutvirtink tobulo klusnumo ir nuolankumo viltimi, kad ištikimai, drąsiai ir išmintingai, darytume tai, kas yra, o Viešpatie, pagal Tavo Šventąją Valią. Amen.
(Šv. Pranciškus Asyžietis)

Malda angelams ir šventiesiems
Per Švč. Jėzaus Veidą ir Širdį mes sveikiname jus, visi Dievo angelai ir šventieji. Mes džiaugiamės jūsų garbe, mes dėkojame mūsų Viešpačiui už malones, kurias jums suteikė; mes garbiname Jį, šloviname ir aukojame jus vardan nepaliaujamos Švč. Jėzaus Veido ir švelniosios Širdies garbės ir šlovės. Melskite, kad mūsų širdis taptų panaši į Jėzaus Širdį. Amen.

Tėve mūsų. Sveika Marija. Garbė Dievui.
 O kraujuojantis Veide, o Dieviškasis Veide - Tau amžina garbė, šlovė ir gyrius. (3 k)

Komentarai

Rašyti komentarą