ŠVČ. JĖZAUS VEIDO NOVENA - IV diena


Įžangos malda

O Švenčiausioji Trejybe, užtariant Švč. Mergelei Marijai, kurios siela buvo perverta skausmo kalaviju dėl dieviškojo Sūnaus kančios, - mes prašome Tavęs padėti mums atlikti šią atsiteisimo noveną kartu su Jėzumi, vienijantis su visais Jo skausmais, meile ir visišku atsidavimu. Mes prašome visus angelus ir šventuosius užtarti mus kalbančius šią noveną, Švč. Trejybės: Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios garbei. Amen

Ketvirtoji diena.


 Štai tu trokšti tiesos ir nuoširdumo, -todėl mokyk mane išminties ligi širdies gelmių. Apvalyk mane izopu, ir būsiu švarus, Nuplauk mane, ir būsiu baltesnis už sniegą.
(Psalmė 51,8 - 9)

Malda
Viešpatie Jėzau, kuris sakei: " mokykitės iš manęs, nes aš esu romus ir nuolankios širdies " ir atspindėjai savo Šventajame Veide dieviškosios Širdies jausmus, suteik mums malonę dažnai apmąstyti tavo dieviškuosius slėpinius. Idant juose atpažintume Tavo švelnumą ir nuolankumą bei suprastume kaip išmokyti savo širdis gyventi šiomis dvejomis dorybėmis, kurias Tu trokšti išvysti šviečiančias savo tarnuose.
Marija, mūsų Motina - užtark mus. Šventasis Juozapai, melski už mus. Vardan savo brangiausiojo Kraujo ir Švč. Veido nuopelnų, išklausyk, o Jėzau mūsų prašymus [ ... ] Atleisk ir pasigailėk.

Malda pagerbti Švč. Mergelės Marijos skausmus
Švenčiausioji ir Sielvartingoji Mergele, Kankinių Karaliene. Tu, kuri stovėjai po kryžiumi, stebėdama savo mirštančio Sūnaus agoniją, pažvelk į mus su motinišku švelnumu ir gailesčiu, nes mes puolame ant kelių pagerbdami Tavo skausmus ir su vaikišku pasitikėjimu sudedame savo prašymus Tavo sužeistosios Širdies Šventykloje. Atiduok juos Jėzui ir vardan Jo šventosios Kančios ir Mirties nuopelnų, bei tavo skausmų kryžiaus papėdėje, suteik mums malonę, kurios nusižeminę prašome. Pas ką mes eisime savo reikaluose ir rūpesčiuose, jei ne pas Tave ? Gailestingoji Motina, kuri išgėrei savo Sūnaus kančių taurę, maloningai palengvink kančias tų, kurie vargsta šiame ašarų klonyje.

Malda už Skaistyklos sielas
Mano Jėzau, vardan skausmų, kuriuos iškentei Alyvų sode; nuplakant ir erškėčiuojant; Kalvarijos kelyje; nukryžiuojant ir mirštant - pasigailėk Skaistyklos sielų, o ypač labiausiai apleistų. Išlaisvink jas iš kančių ir pakviesk į savo Džiaugsmo Karalystę. Amen

Tėve mūsų. Sveika Marija. Garbė Dievui.
O kraujuojantis Veide, o Dieviškasis Veide - Tau amžina garbė, šlovė ir gyrius. (3 k)

Komentarai