ŠVČ. JĖZAUS VEIDO NOVENA - IX diena


Įžangos malda

O Švenčiausioji Trejybe, užtariant Švč. Mergelei Marijai, kurios siela buvo perverta skausmo kalaviju dėl dieviškojo Sūnaus kančios, - mes prašome Tavęs padėti mums atlikti šią atsiteisimo noveną kartu su Jėzumi, vienijantis su visais Jo skausmais, meile ir visišku atsidavimu. Mes prašome visus angelus ir šventuosius užtarti mus kalbančius šią noveną, Švč. Trejybės: Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios garbei. Amen



Devinta diena

Tikra auka Dievui yra sugrudusi dvasia, -
tu, Dieve, nepaniekinsi širdies, sugrudusios ir atgailaujančios. 
Būk dosnus Zionui iš savo gerumo,
 - tebūna atstatytos Jeruzalės sienos. 
Tada tau patiks teisios aukos,
 - deginamosios atnašos ir deginamosios aukos, 
 - tada jaučiai bus atnašaujami ant tavo aukuro.
(Psalmė 51,18 - 21).

Malda 
Švenčiausiasis mūsų Viešpaties ir mūsų Dievo Veide, kokie žodžiai gali išreikšti mūsų dėkingumą ? Kaip kalbėti apie mūsų džiaugsmą - juk Tu išklausai mus, atsiliepi mūsų reikaluose. Kalbame taip, nes žinome, kad mūsų maldos bus išklausytos. Mes žinome, kad išklausai mūsų širdžių prašymus ir iš savo pilnatvės suteiki mūsų rūpesčių išsprendimą.
Marija, mūsų Motina - ačiū tau už užtarimą. Šventasis Juozapai, ačiū už tavo maldas. Vardan savo brangiausiojo Kraujo ir Švč. Veido nuopelnų, išklausyk, o Jėzau mūsų prašymus [... ] Atleisk ir pasigailėk.

Malda Švč. Trejybei
Švč. Trejybe, Neregimasis Dieve: Tėve, Sūnau ir Šventoji Dvasia, mūsų Alfa ir Omega. Kadangi Tu mus sukūrei pagal savo paveikslą ir panašumą, duok, kad visos mūsų mintys, visi žodžiai, troškimai, veiksmai būtų pajungti Tavo Švenčiausiajai Valiai, kad po to, kai regime Tave žemėje tarsi mįslingu pavidalu tikėjimo akimis, išvystume veidu į veidą Danguje.

Tėve mūsų. Sveika Marija. Garbė Dievui.
O kraujuojantis Veide, o Dieviškasis Veide - Tau amžina garbė, šlovė ir gyrius. (3 k)

Pasiaukojimo aktas

Viešpatie Jėzau, mes tvirtai tikime Tavimi, mes mylime tave. Tu esi Amžinojo Tėvo Žodis ir Įsikūnijęs Švč. Mergelės Marijos Sūnus. Tu esi Viešpats ir Vienintelis visos kūrinijos Valdovas. Mes pripažįstame, kad Tu esi visos Tvarinijos Viešpats. Tu esi visos žmonijos Kūrėjas ir Valdovas. Pripažindami Tavo valdžią, aukojamės Tau dabar ir per amžius. Mielasis Jėzau, mes pavedame savo šeimas Tavo Švč. Veido globai ir Mergelės Motinos užtarimui. Sopulingoji Motina mes prižadame likti ištikimi Tau iki gyvenimo pabaigos ir laikytis tavo nurodymų. Mes niekuomet žmonių akivaizdoje nepaneigsime tavęs ir tavo dieviškųjų teisių mums ir visai žmonijai. Suteik mums malonę nebenusidėti, bet jei nupultume, būk mums gailestingas, o dieviškasis Išganytojau. Šviesk mums savo Šventuoju Veidu ir laimink mus dabar ir per amžius. Mums mirus, priimk mus į savo Karalystę, užtariant Tavo garbingajai Motinai, visiems Tavo šventiesiems ir teisiesiems garbinantiems Tave žemėje. Jėzau, atmink ir niekuomet neužmiršk mūsų, gink mūsų šeimas. O Sopulingoji Motina, vardan savo amžinosios garbės Danguje ir skausmingosios Tavo Mylimojo Sūnaus, mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus kančios nuopelnų, išprašyk mums malonę, kad brangiausias Jėzaus Kraujas išlietas už mūsų sielų atpirkimą, duotų savo vaisius mumyse. Mes mylime Tave, o Marija. Apkabink ir palaimink mus, o Motina. Globok mus dabar ir mūsų mirties valandą. Amen

Komentarai