ŠVČ. JĖZAUS VEIDO NOVENA - VI diena


Įžangos malda

O Švenčiausioji Trejybe, užtariant Švč. Mergelei Marijai, kurios siela buvo perverta skausmo kalaviju dėl dieviškojo Sūnaus kančios, - mes prašome Tavęs padėti mums atlikti šią atsiteisimo noveną kartu su Jėzumi, vienijantis su visais Jo skausmais, meile ir visišku atsidavimu. Mes prašome visus angelus ir šventuosius užtarti mus kalbančius šią noveną, Švč. Trejybės: Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios garbei. Amen

Šešta diena
             
Sukurk man tyrą širdį, Dieve, ir atnaujink manyje ištikimą dvasią. Nevaryk manęs nuo savo Artumo, nenuimk nuo manęs savo dvasios šventosios.
(Psalmė 51,12-13).

Malda
O Viešpatie, tegul Šventoji Dvasia apvalo mūsų širdis. Tegul padaro jas vaisingas, nuplaudama dangiškąja rasa.
Marija, tyriausioji Šventosios Dvasios Sužadėtine - užtark mus. Šventasis Juozapai, melski už mus. Vardan savo brangiausiojo Kraujo ir Švč. Veido nuopelnų, išklausyk, o Jėzau mūsų prašymus [... ] Atleisk ir pasigailėk.

Malda Šv. Arkangelui Mykolui
O galingasis kunigaikšti, nuolankusis Dievo, Bažnyčios ir tikinčiųjų sielų Sarge. Tu su tokiu džiaugsmu ir uolumu dalyvavai daugybėje mūšių už Dievo garbės ir šlovės išsaugojimą bei mūsų išganymą, ir laimėjai šitiek pergalių prieš priešą. Ateik, meldžiame tave, mums į pagalbą, nes mes nepaliaujamai kovojame su daugybe mūsų priešų: kūnu, pasauliu ir velniu. Kaip buvai Dievo tautos vedlys dykumoje, taip būk ir mūsų vedlys bei bendrakeleivis per šio pasaulio dykumą, kol saugiai mus nuvesi į Pažadėtąją Žemę - tą palaimingąją Tėvynę, kurios tremtiniai mes esame. Amen (Šv. Aloyzas Gonzaga)

Tėve mūsų. Sveika Marija. Garbė Dievui.
O kraujuojantis Veide, o Dieviškasis Veide - Tau amžina garbė, šlovė ir gyrius. (3 k)

Komentarai