ŠVČ. JĖZAUS VEIDO NOVENA - VII diena


Įžangos malda

O Švenčiausioji Trejybe, užtariant Švč. Mergelei Marijai, kurios siela buvo perverta skausmo kalaviju dėl dieviškojo Sūnaus kančios, - mes prašome Tavęs padėti mums atlikti šią atsiteisimo noveną kartu su Jėzumi, vienijantis su visais Jo skausmais, meile ir visišku atsidavimu. Mes prašome visus angelus ir šventuosius užtarti mus kalbančius šią noveną, Švč. Trejybės: Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios garbei. Amen



Septinta diena

Leisk man vėl džiaugtis tavo išganymu, tepalaiko mane nori dvasia. Mokysiu nedorėlius tavo kelių, ir nusidėjėliai sugrįš pas tave.
(Psalmė 51,14 -15).

Malda
Viešpatie Jėzau, kontempliavę Tavo Veidą, kupiną liūdesio, apmąstę Tavo Kančią, trokštame, kad mūsų sielos suliepsnotų šventa neapykanta nuodėmėms, kurios ir dabar žeidžia Tavo Garbingąjį Veidą. Viešpatie, leisk mums ištikimai sekti Tave šiame kančios kelyje idant įžeidimai skirti Tau, tektų ir mums. Kad taip, o Jėzau, atsiteistume už savo nuodėmes.
Marija, mūsų Motina - užtark mus. Šventasis Juozapai, melski už mus. Vardan savo brangiausiojo Kraujo ir Švč. Veido nuopelnų, išklausyk, o Jėzau mūsų prašymus [ ... ] Atleisk ir pasigailėk.

Malda Marijai
Sveika, Marija Dievo Tėvo Dukra; sveika, Marija Dievo Sūnaus Motina; sveika, Marija Šventosios Dvasios Sužadėtine; sveika, Marija Švenčiausios Trejybės Šventove. Sveika, Marija, mūsų Valdove, mūsų turte, mūsų Paslaptingoji Rože, mūsų širdžių Karaliene, mūsų Motina, mūsų Gyvenime, brangiausioji ir mieliausioji Viltie. Mes esame Tavo. Visa ką turime yra Tavo. O palaimintoji Mergele, tegul Tavo Siela būna mumyse, kad pašlovintų Viešpatį. Tegul Tavo dvasia būna mumyse, kad džiaugtumės Dieve. Dėk save, o ištikimoji Mergele, kaip antspaudą ant mūsų širdžių, kad Tavyje ir per Tave mes būtume ištikimi Dievui. Duok, meilingoji Mergele, kad mes būtume priskaityti prie tų, kuriuos Tu myli, mokai, vedi, išsirenki ir gini kaip savo vaikus. Duok, kad Tavo Meilės pagalba, mes netrokštume jokios žemiškos paguodos ir siektume vien tik dangiškųjų dalykų. Idant per Šventąją Dvasią Dievą Tavo Sužadėtinį ir per Tave, ištikimąją Sužadėtinę, Jėzus Kristus, Tavo Sūnus, būtų mumyse suformuotas Tėvo garbei. Amen.

Tėve mūsų. Sveika Marija. Garbė Dievui.
O kraujuojantis Veide, o Dieviškasis Veide - Tau amžina garbė, šlovė ir gyrius. (3 k)

Komentarai

Rašyti komentarą