ŠVČ. JĖZAUS VEIDO NOVENA - VIII diena


Įžangos malda

O Švenčiausioji Trejybe, užtariant Švč. Mergelei Marijai, kurios siela buvo perverta skausmo kalaviju dėl dieviškojo Sūnaus kančios, - mes prašome Tavęs padėti mums atlikti šią atsiteisimo noveną kartu su Jėzumi, vienijantis su visais Jo skausmais, meile ir visišku atsidavimu. Mes prašome visus angelus ir šventuosius užtarti mus kalbančius šią noveną, Švč. Trejybės: Tėvo, Sūnaus ir Šventosios Dvasios garbei. Amen



Aštunta diena

Išlaisvink mane iš kraujo kaltės, Dieve, -
tu esi mano išganymo Dievas, -
tuomet mano liežuvis mėgausis tavo teisumu.
Viešpatie, praverk mano lūpas,
ir mano burna skelbs tavo šlovę.
(Psalmė 51,16 -17).

Malda
Gailestingasis Jėzaus Veide, šiame ašarų klonyje, dėl mūsų Save pavadinai Ligonių Gydytoju ir Geruoju Ganytoju. Neleisk, kad šėtonas atskirtų mus nuo Tavęs. Visuomet mus laikyk savo meilingoje globoje, kartu su visomis sielomis, kurios guodžia Tave. Marija, mūsų Motina - užtark mus. Šventasis Juozapai, melski už mus. Vardan savo brangiausiojo Kraujo ir Švč. Veido nuopelnų, išklausyk, o Jėzau mūsų prašymus [ ... ] Atleisk ir pasigailėk.

Malda Šv. Petrui
O Garbingasis Šv. Petrai, dėl savo gyvo ir didelio tikėjimo, tikro ir paprasto nuolankumo ir liepsnojančios meilės buvai pagerbtas Jėzaus ypatinga dovana -pirmu tarp apaštalų ir kertiniu Bažnyčios akmeniu, išprašyk mums tikro tikėjimo malonę, kad nebijotume laisvai jį liudyti visuomet ir visur, net iki kraujo praliejimo. Išprašyk mums taip pat ištikimybės malonę Šventajai Motinai Bažnyčiai. Duok, kad mes visuomet liktume artimi ir ištikimi Šventajam Tėvui, kuris yra Tavo tikėjimo ir autoriteto paveldėtojas -regimoji Katalikų Bažnyčios Galva. Taip pat duok, kad mes visuomet sektume Bažnyčios mokymu ir patarimais, kad čia žemėje džiaugtumėmės taika ir ramybe, o danguje - nepaliaujamu džiaugsmu. Amen.

Tėve mūsų. Sveika Marija. Garbė Dievui
 O kraujuojantis Veide, o Dieviškasis Veide - Tau amžina garbė, šlovė ir gyrius. (3 k)

Komentarai

Rašyti komentarą