3 MINUTĖS GAVĖNIAI - II savaitės pirmadienis


DIEVO ŽODIS

Dan 9, 4b–10 – Mes darėme nuodėmes ir neteisybes, pamynėme ištikimybę ir kėlėme maištą: mes pažeidinėjome įsakymus ir potvarkius.
Lk 6, 36–38 – Neteiskite, ir nebūsite teisiami; nesmerkite ir nebūsite pasmerkti; atleiskite, ir jums bus atleista.

BAŽNYČIOS ŽODIS

20. Kaip vanduo nuplauna raides, taip ir ašaros nuvalo nuodėmes.
21. Kaip raidės, neturint vandens, gali būti išnaikintos ir kitais būdais, taip ir siela, kuri nebeturi ašarų, gali būti apvalyta liūdesiu, giliais atodūsiais ir sielvartu.
22. Nauja žaizda gyja greitai, o įsisenėjusios sielos žaizdos gydomos labai sunkiai, tačiau yra pagydomos.
23. Kaip yra gėda tam, kuris, ką tik palaidojęs tėvą, iš karto atšventė savo vestuves, taip ir atgailaujančiajam dėl savo nuodėmių nepadoru ieškoti ramybės šiame pasaulyje ir garbės žmonių akyse.
24. Kaip skiriasi nuteistųjų gyvenimas nuo paprastų piliečių, taip turi skirtis ir atgailaujančiųjų gyvenimo būdas nuo nekaltųjų.
Šv. Jonas Klimakas

MALDA

Sveika, išganingoji Auka, už mane ir visą žmoniją paaukota ant kryžiaus medžio. Sveikas, brangusis Kraujau, tekantis iš nukryžiuotojo mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus žaizdų ir nuplaunantis viso pasaulio nuodėmes. Atmink, Viešpatie, savo kūrinį, kurį atpirkai savo brangiuoju Krauju. Amen.

DIENOS ŠVENTASIS
Šv. Kirilas Jeruzalietis, vyskupas ir Bažnyčios Mokytojas – laisvas minėjimas

Šv. Kirilas (315–386), Jeruzalės vyskupas ir Bažnyčios daktaras. Jis daug iškentė dėl tikėjimo neteisybių nuo arijonų, dažnai buvo metamas iš sosto, maldomis ir katecheze nuostabiai išdėstė tikintiesiems tikrąjį tikėjimą, Šventąjį Raštą ir šventąsias paslaptis.

Komentarai