3 MINUTĖS GAVĖNIAI - II savaitės trečiadienis


DIEVO ŽODIS

Jer 18, 18–20 – Atkreipk į mane, Viešpatie, dėmesį: išgirsk, ką šneka mano priešai! Kas gi už gera blogu atsiteisia? O jie man iškasė duobę. Atmink, kaip stovėdavau tavo akivaizdoj, kad juos užtarčiau ir tavo rūstybę nuo jų nukreipčiau“.
Mt 20, 17–28  Žmogaus Sūnus irgi atėjo, ne kad jam tarnautų, bet pats tarnauti ir savo gyvybės atiduoti kaip išpirkimo už daugelį.

BAŽNYČIOS ŽODIS

25. Sielos jausmas yra natūrali prigimtinė savybė, bet nuodėmė šį jausmą nustelbia. Žmogaus sąmonė arba sustabdo blogį, arba sumažina jo įtaką. Sąmonė yra sąžinės pagimdyta, o sąžinė – tai Angelo Sargo, kuris mums duodamas krikšto metu, žodis ir priekaištas. Todėl mes ir pastebime, kad krikštu nepašventinti žmonės sieloje nebūna taip kankinami už blogus darbus kaip tikintieji.
26. Norintieji atsikratyti nuodėmių naštos tegul nenustoja lieti karštų ašarų ir lai nenutraukia tylios širdies raudos, kol nepamatys atėjusio Kristaus, kuris nuritins nuo jų širdies įniršio akmenį ir jų protą kaip Lozorių išlaisvins iš nuodėmės pančių, liepdamas savo tarnams – Angelams: „Atraišiokite jį ir leiskite jam eiti“(Jn 11, 44) į palaimintąjį neaistringumą.
Šv. Jonas Klimakas

MALDA

Amžinasis Tėve, aukoju Tau tą auką, kurią Tavo mylimasis Sūnus, save atiduodamas, paaukojo ant kryžiaus, o dabar atnaujina ant šio altoriaus. Noriu Tave šlovinti ir suteikti Tau derančią garbę. Pripažįstu Tave aukščiausiu visų kūrinių Viešpačiu. Visi dalykai visiškai priklauso nuo Tavęs, nes Tu esi mūsų pirmoji pradžia ir mūsų galutinis tikslas. Noriu Tau padėkoti už visas nesuskaičiuojamas malones, kurias esu gavęs, noriu permaldauti Tavąjį teisingumą, įžeistą tiek daug nuodėmių, ir noriu Tau už jas tinkamai atsilyginti. Galiausiai noriu melsti malonės ir pasigailėjimo sau, visiems vargstantiems ir nuliūdusiems, vargšams nusidėjėliams, visam pasauliui ir vėlėms skaistykloje. Amen.

Komentarai