3 MINUTĖS GAVĖNIAI - III savaitės penktadienis


DIEVO ŽODIS

Oz 14, 2–10 –Aš trokštu pagydyti jų atkritimą, mylėti juos savaimingai!
Mk 12, 28b–34 – Dievas yra vienintelis ir nėra kito šalia jo, o mylėti jį visa širdimi, visu protu ir visomis jėgomis bei mylėti artimą, kaip save patį' svarbiau už visas deginamąsias atnašas ir kitokias aukas.

BAŽNYČIOS ŽODIS

28. Šioms aistroms priešingos dorybės gimsta iš aistroms priešingų tėvų. Jas trumpai apibendrindamas pasakysiu, kad visas paminėtąsias aistras nuginkluoja išmintingas nusižeminimas, ir, kas išsiugdė šią dorybę, tas nugalėjo visas aistras.
29. Baimė, kurią dažnai jaučiame prieš valdžią, tegul mums būna pavyzdžiu baimės, kurią turėtume jausti prieš Dievą, o deginanti kūniška meilė tebūnie pavyzdžiu mūsų karštos meilės Dievui, nes niekas mums netrukdo imti pavyzdžius iš dorybėms prieštaraujančių veiksmų.
30. Ne vien darbuose apsireiškia Dievas, bet ir per mūsų paprastumą ir nusižeminimą juos darant: „Mano galybė geriausiai pasireiškia silpnume“ (2 Kor 12, 9), ir atmestinas Dievui yra tas, kuris dirba nenusižeminęs.
31. Liga kartais siunčiama nuodėmėms apvalyti, o kartais – kad nusižemintų išsiaukštinusysis.
Šv. Jonas Klimakas

MALDA

O Viešpatie Jėzau, garbinu Tave, paguldytą į kapą ir palaidotą su mira bei kvepalais. Meldžiu Tave, tegul Tavo mirtis bus man gyvenimas. Amen.

Komentarai