3 MINUTĖS GAVĖNIAI - III sekmadienis


DIEVO ŽODIS

Iš 3, 1–8a. 13–15 – Aš pamačiau savosios tautos vargus Egipte, išgirdau jos skundą prieš prispaudėjus. Žinau jos kančią. Todėl aš nužengiau jos išvaduoti iš egiptiečių rankų ir išvesti iš tos šalies į gražų ir platų kraštą, kur pienas ir medus upeliais plūsta.
1 Kor 10, 1–6. 10–12 -  Visa tai jiems atsitiko, kaip pavyzdys, ir buvo užrašyta įspėti mums, kurie gyvename amžių pabaigoje. Todėl, kas tariasi stovįs, težiūri, kad nepultų.
Lk 13, 1–9   Jei neatsiversite, visi taip pat pražūsite.

BAŽNYČIOS ŽODIS

9. Elementari visų pradedančiųjų dvasinio tobulėjimo kelią abėcėlė yra tokia: paklusnumas, pasninkas, ašaros, išpažintis, nusižeminimas, budėjimas, tvirtumas, darbas, savęs žeminimas, pikto nelaikymas, brolių meilė, romumas, paprastas, neįmantrus, be perdėto smalsumo tikėjimas, nesirūpinimas žemiškais reikalais, neaistringumas, pagiežos neturėjimas, paprastumas.
10. Padariusiųjų pažangą požymiai: puikybės nebuvimas, maloninga viltis, vidinė tyla, blaivus mąstymas, tvirtas ir pastovus tikėjimas, gailestingumas, saikingi pamokymai, nepaliaujama malda, pykčio ir godumo neturėjimas.
11. Pasiekusiųjų aukščiausiąją dvasinio tobulėjimo būseną požymiai: širdimi nesusižavėjimas niekuo nereikalingu, tobula meilė, išmintingas nusižeminimas, Kristaus rūpestingumas, minčių neapvaginėjama tyra malda, mirties troškimas, nusigręžimas nuo kūno, tarsi primygtinis Dievo Gailestingumo reikalavimas, proto bedugnė, neapibūdinamų apreiškimų lobynas, žmonių gelbėtojas, valdžia demonams, aistrų šeimininkas, kūno valdovas, svetimas nuodėmei, Viešpaties pasekėjas, Jam padedant.
Šv. Jonas Klimakas

MALDA

Nukryžiuotasis Viešpatie Jėzau! Savo kančios nuopelnais suteik galios mano maldai. Padėk man šventai gyventi, duok malonę mirties valandą priimti šventuosius Sakramentus ir padovanok man amžinąją šlovę danguje. Amen.

GAVĖNIOS SEKMADIENIS

Nors 3 Gavėnios sekmadienio liturgija mums primena trejopą – pasninko, maldos ir išmaldos – reikalavimą bei atleidimo savo kaltininkams, kaip būdo sulaukti Dievo atleidimo, svarbą (KM), ji pirmiausiai mini Krikšto slėpinį: „Išliesiu ant jūsų tyro vandens. Bus jums nuplautos visos kaltybės“, – mums skelbia pranašas Įžangos priegiesmyje (ĮP 2). Iš tiesų būtent šiandien yra pirmasis iš trijų sekmadieninių susirinkimų, kurie tokie svarbūs krikštui besirengiantiems katechumenams. Visa Bažnyčia, išplitusi pasaulyje, savo rūpesčiu ir malda apgaubia naujų brolių ir seserų priėmimą į tikėjimo ir tarpusavio pagalbos bendruomenes, kur jie jausis vienos šeimos nariais.

Komentarai