3 MINUTĖS GAVĖNIAI - IV savaitės pirmadienis


DIEVO ŽODIS

Iz 65, 17–21 – Štai aš sutversiu naują dangų ir naują žemę. Tada nebebus galvojama apie tai, kas buvo anksčiau, ir to niekada nebebus prisimenama.
Jn 4, 43–54 – Kol nepamatysite ženklų ir stebuklų, jūs netikėsite

BAŽNYČIOS ŽODIS

38. Būna, kad ne tik ištikimiesiems, bet ir neištikimiesiems dingsta visos aistros, tačiau pasilieka tik viena – išdidumas, kuri kaip blogis pirmauja ir pakeitęs visas kitas aistras yra toks žalingas, jog gali nublokšti žemyn iš pačių aukštybių.
39. Aistros sieloje yra sunaikinamos dangiškąja ugnimi.
40. Kartais demonai patys atsitraukia, kad taip mus įstumtų į nerūpestingumą ir apsileidimą. Paskui staiga vargšę sielą netikėtai užpuola, ją apvagia ir išmoko visokiausių ydų iki tokio lygmens, kad ji pradeda kovoti pati prieš save.
41. Pažįstamas man ir kitoks šių žvėrių – piktųjų dvasių atsitraukimas. Tai atsitinka tuomet, kada siela visiškai panyra į nuodėmingus įpročius ir šie joje įsitvirtina. Panašų pavyzdį matome, kada kūdikiai ima čiulpti pirštus, kai motina jiems nebeduoda krūties.
Šv. Jonas Klimakas

MALDA

O Viešpatie Jėzau, gerasis Ganytojau, saugok teisiuosius, išteisink nusidėjėlius, pasigailėk visų tikinčiųjų ir būk gailestingas man, vargšui ir nevertam nusidėjėliui. Amen.


Komentarai