3 MINUTĖS GAVĖNIAI - I savaitės penktadienis


DIEVO ŽODIS

Ez 18, 21–28– Jeigu teisusis nustos sąžiningai gyvenęs, pradės neteisingai elgtis, dėl to turės mirti. O jeigu kaltasis nusigręš nuo savo darytos neteisybės, pradės dorai ir teisingai gyventi, tada jis išsaugos savo gyvybę.
Mt 5, 20–26 – Jeigu jūsų teisumas nebus tikresnis už Rašto aiškintojų ir fariziejų teisumą, jūs neįeisite į dangaus karalystę.

BAŽNYČIOS ŽODIS

8. Visi, kurie turi sielotis dėl savo nuodėmių, tegul neatsipalaiduoja ir nesusigundo, mąstydami, kad nuodėmių atleidimą gaus mirties valandą. Nežinomybė nėra tvirta. „Nukreipk savo žvilgsnį nuo manęs, kad atsigaučiau pirma, negu nueisiu ir pranyksiu“ (Ps 39, 14). „O kur Viešpaties Dvasia, ten ir laisvė“(2 Kor 3, 17), kur neįkainojamas nusižeminimas, ten ir laisvė. O kuriame nėra šių dviejų dorybių, tegul neapgaudinėja savęs – jis nėra laisvas.
9. Gyvenantieji pasaulyje šito nežino, bet tie, kurie savo gyvenimo kelyje dalija išmaldą, išėjimo valandą sužinos, kaip jiems tai buvo naudinga.
10. Kas atgailauja dėl savo nuodėmių, tas jau nebesidomi kito žmogaus klaidomis ir nuopuoliais, nes piktojo žvėries sužeistas šuo dar labiau įsiunta ir pašėlusiai jį užpuola dėl jam suteikto skausmo.
11. Įsigilinkime, ar ne dėl to sąžinė nustojo mus pliekti, kad ji pati jau paskendo blogyje, o ne todėl, kad tapo švari.
Šv. Jonas Klimakas

MALDA

Viešpatie Jėzau Kristau, aš vienijuosi su ta šlovinimo auka, kurią Tavo Švenčiausioji Širdis kadaise skyrė Dievui ir kurią ligi pasaulio pabaigos visur žemėje aukos Eucharistijos Sakramente. Visą šią dieną aš trokštu sekti Nekaltąja Švenčiausiosios Mergelės Marijos Širdimi, todėl laisva valia aukoju Tau visus savo ketinimus ir mintis, visus jausmus ir norus, visus darbus ir žodžius. Amen.

Komentarai