3 MINUTĖS DIDŽIAJAI SAVAITEI - DIDYSIS PIRMADIENIS


DIEVO ŽODIS

Iz 42, 1–7 – Jis nerėks, nekels triukšmo, ir gatvėje nesigirdės jo balso. Jisai nenulauš palinkusios nendrės, neužgesins rusenančio dagčio; jis ištikimai neš teisybę.
Jn 12, 1–11 - Daug žydų sužinojo jį tenai esant ir atėjo ne tik dėl Jėzaus, bet taip pat pamatyti Lozoriaus, kurį jis prikėlė iš numirusių. Aukštieji kunigai dabar nusprendė nužudyti Lozorių, nes daugybė žydų per jį atsitraukė nuo jų ir įtikėjo Jėzų.

BAŽNYČIOS ŽODIS

81. Kas Viešpačiui nori pateikti tyrą širdį ir nesuteptą kūną, tas turi ugdyti  susilaikymą ir saugotis pykčio, nes be šitų dviejų dorybių visos mūsų pastangos bus tuščios.
82. Yra dorybių dukros ir motinos. Išmanantysis stengiasi išsiugdyti dorybių motinas. Pats Dievas savo malone mus apmoko, kaip įgyti dorybių motinas, o dorybių dukroms ugdyti esama daug mokytojų.
83. Būkime atidūs, kad maitinimosi saikingumo nekompensuotume miegu, ir atvirkščiai, nes taip elgtis būtų neprotinga.
84. Tarp netyrųjų dvasių yra ir tokių, kurios dvasinio gyvenimo pradžioje mums aiškina Šventąjį Raštą. Jos taip elgiasi išpuikusiose širdyse, o dar dažniau širdyse, kurios yra apmokytos pasaulietinių mokslų, kad jas po truputį taip viliodamos įtrauktų į erezijas. Mes tokį demonišką aiškinimą savyje galime atpažinti pagal sumišimą ir nepadorų džiaugsmą, kylančius mūsų sieloje.
Šv. Jonas Klimakas

MALDA

Tepadeda mums, gerasis Viešpatie Jėzau Kristau, visos Tavo kančios ir teapgina mus nuo visų skausmų ir liūdnumo, nuo visų pavojų ir vargų, nuo visų nuodėmių ir širdies netyrumo, nuo visų papiktinimų ir negarbės, nuo piktų sielos ir kūno negalių, nuo staigios ir netikėtos mirties, nuo visokių regimų ir neregimų priešų persekiojimų. Juk žinome, kad kurią tik valandą ar dieną prisiminsime Tavo kančią, būsime išgelbėti. Todėl pasitikėdami begaliniu Tavo gerumu meldžiame Tave, meilingasis Išganytojau, per malones teikiančias ir švenčiausias Tavo kančias, kad mus sergėtum maloninga pagalba ir nesiliaujančiu gerumu mus apsaugotum nuo visokio blogio. Tu gyveni ir viešpatauji per amžių amžius. Amen.

Komentarai