3 MINUTĖS DIDŽIAJAI SAVAITEI - DIDYSIS ANTRADIENIS


DIEVO ŽODIS

Iz 49, 1–6 – Per maža tau būti mano tarnu tiktai tam, kad pakeltum Jokūbo gimines ir sugrąžintum išlikusius Izraelio žmones. Todėl aš tave padarysiu tautų šviesa, kad mano išganymas žemės pakraščius siektų“
Jn 13, 21–33. 36–38  Dabar Žmogaus Sūnus pašlovintas, ir Dievas pašlovintas per jį. O jeigu Dievas pašlovintas per jį, tai Dievas pašlovins jį pas save – bematant pašlovins“

BAŽNYČIOS ŽODIS

85. Jeigu mes priimsime vis naują proto šviesą, niekuomet nenustosime daryti pažangą nei šiame, nei kitame pasaulyje. Ir Angelai, šios protingos būtybės, nuolat dvasiškai tobulėja, įgydamos vis daugiau garbės ir proto.
86. Nebūk griežtas tiems, kurie moko, kaip išsiugdyti didžias dorybes, tačiau patys taip daryti tingi, nes veikimo trūkumas kartais yra kompensuojamas šio mokymo nauda. Mes ne visi vienodai į viską esame įdėję pastangų: vieni yra stipresni žodyje, o kiti – darbuose.
87. Dievas nėra blogio kūrėjas, todėl klysta visi tie, kurie teigia, kad kai kurios aistros yra prigimtinės, nesuprasdami, jog mes patys savo noru natūralias dorybių savybes pavertėme aistromis. Pavyzdžiui, pagal prigimtį mes savyje turime sėklą giminei pratęsti, tačiau tai naudojame kaip nesaikingą mėgavimąsi aistra; pagal prigimtį mes turime ir pyktį, bet jis skirtas senajam žalčiui, tačiau pyktį panaudojame prieš savo artimą; mums taip pat duotas pavydas, kad pavydėtume dorybių, tačiau pavydime ydų, ir t. t.
88. Netinginiaujanti siela prieš save į kovą pakelia demonus. Daugėjant kovų, daugėja ir pergalių. Tas, kuris nėra puolamas demonų, negaus jokio pergalės vainiko, o kuris dėl priešo puolimų nenusivilia, tas yra Angelų giriamas kaip drąsus karys.
Šv. Jonas Klimakas

MALDA

Viešpatie, Dieve iš Dievo, šviesa iš šviesos, Tu Tėvui įsakius teikeisi žmonių giminę ant kryžiaus medžio atpirkti savuoju Krauju. Nuolankiai Tave meldžiame, kad neatlygintum mums pagal mūsų nuodėmes, bet pagal savo gailestingumą išgelbėtum mus, nevertus Tavo tarnus. Pakilki mums į pagalbą ir būk mums stiprybės bokštas, nepramušamas teisumo skydas tiek kūniško, tiek bekūnio priešo akivaizdoje. Gailestingai mus gelbėk nuo visokios nuodėmės ir bausmės, maloningai apgink mus nuo visų kūno ir sielos priešų. Tu gyveni ir viešpatauji per amžių amžius. Amen.

Komentarai