3 MINUTĖS GAVĖNIAI - IV savaitės trečiadienis


DIEVO ŽODIS

Iz 49, 8–15 – Ar gali gi moteris užmiršti savo vaiką, ar gali gi motina apleisti pačios gimdytąjį sūnų? Tegul netgi ji savo vaiką užmirštų, bet aš tavęs neužmiršiu.
Jn 5, 17–30  Sūnus nieko negali daryti iš savęs, o vien tai, ką mato darant Tėvą; ir ką bedarytų Tėvas, lygiai daro ir Sūnus.

BAŽNYČIOS ŽODIS

45. Būna, kad besimeldžiant tenka rinktis, ar tęsti maldą, ar atlikti gerą darbą, kuris kartais pasitaiko ir kurio negalima atidėti vėlesniam laikui. Pavyzdžiui, maldos metu kuris nors iš brolių paprašo pagalbos. Tokiu atveju pirmenybę reikia atiduoti meilei, nes meilė didesnė už maldą. Malda yra atskira dorybė, o meilė apima visas dorybes.
46. Neretai Dievas dvasingiems žmonėms palieka labai nedidelę, nereikšmingą ir beveik nenuodėminga aistrą, kad jie, matydami šią savo aistrą, sau stipriai priekaištautų, tokiu būdu įgydami nepavagiamą turtą – nusižeminimą.
47. Kas nuo pradžių nebuvo paklusnus, tam neįmanoma įgyti nusižeminimo, nes kiekvienas, kuris pats išmoksta meno, yra per daug geros nuomonės apie save.
Šv. Jonas Klimakas

MALDA

Viešpatie Jėzau Kristau, gyvojo Dievo Sūnau, pastatyk savo Kančią, Kryžių ir Mirtį tarp Tavojo teismo ir mano sielos, dabar ir mano mirties valandą. Teikis man duoti malonę ir gailestingumą, gyviesiems atleidimą, mirusiems atilsį, savo Bažnyčiai taiką, o visiems nusidėjėliams – amžinąjį gyvenimą ir šlovę. Tu gyveni ir viešpatauji per amžių amžius. Amen.

Komentarai