3 MINUTĖS GAVĖNIAI - IV savaitės ketvirtadienis


DIEVO ŽODIS

Iš 32, 7–14   Ir Viešpats atsisakė blogybės, kurią savo tautai buvo grasinęs.
Jn 5, 31–47 – Tie Raštai tikrai liudija už mane, bet jūs nenorite ateiti pas mane, kad turėtumėte gyvenimą.

BAŽNYČIOS ŽODIS

48. Bažnyčios Tėvai savo veikimą dažniausiai apriboja dviem dorybėmis – pasninku ir paklusnumu. Ir daro teisingai, nes pasninku yra išnaikinama meilė aistroms, o paklusnumu atitveriama nusižeminimo siena, kad nesugrįžtų išnaikintos aitros. Panašų dvejopą veikimą turi ir atgaila, nes, viena vertus, taip naikinama nuodėmė, kita vertus, ugdomas išmintingas nusižeminimas.
49. Duoti prašančiam yra kilniaširdiška, o duoti neprašančiam – dar prakilniau, tačiau neprašyti grąžinti, kai esi paskolinęs, juo labiau kai skolininkas turi galimybę atiduoti, gali tik nebeturintysis aistros.
50. Mes visuomet save turime tirti, kurioje vietoje – pradžioje, viduryje ar pabaigoje esame, kovodami su aistromis, taip pat turime stebėti ir savo dvasinį lygį, ugdydami dorybes.
51. Visos demoniškos kovos prieš mus vyksta dėl trijų pagrindinių priežasčių: pataikavimo sau, išdidumo ir demonų pavydo.
Šv. Jonas Klimakas

MALDA

O Viešpatie Jėzau Kristau, gyvojo Dievo Sūnau, priimk šias maldas su ta viską pranokstančia meile, dėl kurios iškentei visas Tavo švenčiausiojo Kūno žaizdas. Pasigailėk manęs, savo tarno, bei visų nusidėjėlių, ir visiems tikintiesiems, gyviems ir mirusiems, duok gailestingumą, malonę, atleidimą ir amžinąjį gyvenimą. Amen.

DIENOS ŠVENTASIS
Šv. Izidorius, vyskupas ir Bažnyčios Mokytojas. – laisvas minėjimas

Šv. Izidorius (560–633), vyskupas ir Bažnyčios mokytojas. Savo brolio Leandro mokinys, jo įpėdinis vyskupo soste, Ispanijoje. Parašė daug teologinių veikalų, sukvietė daug susirinkimų ir jiems vadovavo, buvo uolus katalikų tikėjime, išmintingai saugojo bažnytinę drausmę.

Komentarai