3 MINUTĖS GAVĖNIAI - V savaitės ketvirtadienis


DIEVO ŽODIS

Pr 17, 3–9   Aš sudarau savo sandorą tarp savęs ir tavęs bei tavo palikuonių per visas jų kartas, ir būtent amžiną sandorą: tau ir tavo palikuonims aš būsiu Dievas
Jn 8, 51–59 – Iš tiesų, iš tiesų sakau jums: pirmiau negu gimė Abraomas, Aš Esu!

BAŽNYČIOS ŽODIS

71. Kai kurie Dievo valią pažindavo taip: savo mintis atribodavo nuo bet kokio polinkio vienokiam ar kitokiam širdies jauduliui, t. y. ir nuo skatinančio veikti, ir jam prieštaraujančio, ir nutyrinę protą nuo savo valios karštoje maldoje šį prašymą pateikdavo Viešpačiui tam tikrą dienų skaičių. Tokiu būdu arba atpažindavo Dievo valią rūpimu klausimu, arba viena iš minčių visiškai pasitraukdavo iš sielos.
72. Kiti pagal sunkumus ir liūdesį, kurie lydėdavo jų pradėtus darbus, spręsdavo, jog jie sutampa su Dievo valia. Kiti, priešingai, sulaukę netikėtos pagalbos savo darbams atlikti jausdavo, kad jie patinka Dievui, sau sakydami, jog Dievas padeda tik tiems, kurie pasirenka gėrį.
73. Kas aukštybių padedamas ieškojo Dievo, tam buvo apšviesta, kokia yra Dievo valia atliekant neatidėliotinus darbus, ir kokia Jo valia norint įgyvendinti tuos darbus, kurie gali būti atlikti ir po kurio laiko.
74. Dievas teisingas – Jis neužtrenks savo Gailestingumo durų tam, kuris į jas beldžia nusižeminęs..
Šv. Jonas Klimakas

MALDA

Brangiausiasis Jėzaus Kraujau! Tu esi brangioji išpirkos kaina už nuodėmingą žmoniją. Tu esi išganymo gėrimas, šaltinis mūsų sielų apvalymui. Tu be paliovos užstoji žmones prie didžiojo Gailestingumo sosto. Nuolankiai Tave maldauju ir noriu kiek galėdamas atsilyginti už neteisybes ir įžeidimus, kuriais žmonės nuolat Tave įžeidžia, visų pirma už tuos, kurie dėl savo puikybės net drįsta Tau piktžodžiauti. Kas galėtų šio Kraujo nešlovinti? Jo kaina begalinė. Kas galėtų nemylėti Jėzaus, kuris jį išliejo? Kas būtų iš manęs, jei nebūčiau buvęs atpirktas šiuo dieviškuoju Krauju? Kas leido jam iki paskutinio lašelio ištekėti iš mano Viešpaties gyslų? Tik meilė! Taip, beribė yra meilė, padovanojusi mums šį išganymo balzamą! Jis toks brangus! Jis ištekėjo iš niekada neišsenkančio meilės šaltinio. Duok, kad visos širdys, visi liežuviai Tave šlovintų, Tave garbintų, Tau dėkotų dabar ir per visus amžius. Amen.

DIENOS ŠVENTASIS
Šv. Stanislovas, vyskupas ir kankinys – minėjimas

Šv. Stanislovas (1030–1079), vyskupas ir kankinys. Tarp savo laikotarpio neteisybių labai uoliai gynė humaniškus ir krikščioniškus papročius, kaip geras ganytojas valdė Krokuvos Bažnyčią, pagelbėjo vargšams, prižiūrėdavo dvasininkus. Lenkijos karalius Boleslovas, kurio amoralų elgesį buvo papeikęs, per šv. Mišias jį nužudė.

Komentarai