MINUTĖ ADVENTUI - I Advento sekmadienis


DIEVO ŽODIS
Iz 2, 1–5
Ateikite! Mes žengiame į Viešpaties kalną, į Jokūbo Dievo namus! Jisai teparodo mums savo kelius, kad eitume jojo takais.
Rom 13, 11–14
 Išmušė valanda jums pabusti iš miego. Dabar išganymas arčiau negu tuomet, kai įtikėjome. Naktis nuslinko, diena prisiartino. Tad nusimeskime tamsos darbus, apsiginkluokime šviesos ginklais! Kaip dieną, elkimės padoriai.
Mt 24, 37–44
Todėl budėkite, nes nežinote, kurią dieną ateis jūsų Viešpats. Supraskite ir tai: jeigu šeimininkas žinotų, kurią nakties valandą ateis vagis, jis budėtų ir neleistų jam įsilaužti į namus. Todėl ir jūs būkite pasirengę, nes Žmogaus Sūnus ateis, kai nesitikėsite.

BAŽNYČIOS ŽODIS
Kai jis atėjo pirmą kartą, buvo suvystytas ėdžiose, kai ateis antrą, jis apsigaubs šviesa tarytum apsiaustu. Pirmąsyk jis nešė kryžių, paniekinęs gėdą: antrąsyk jis ateis apsuptas angelų kariaunos kaip nugalėtojas. Taigi mes nenurimstame po pirmojo atėjimo, tačiau laukiame antrojo. Kaip pirmą kartą sakėme: Garbė tam, kuris ateina Viešpaties vardu, taip tatai pakartosime ir dar kartą; drauge su angelais pasitikdami ir garbindami Viešpatį, jam šauksime: Garbė tam, kuris ateina Viešpaties vardu.
(Šv. Kirilas Jeruzalietis)

MALDA
O Jėzau, gyvenantis Marijoje, ateik ir apsigyvenk Tavo tarnuose savo šventumo dvasia, savo galybės pilnatve, savo kelių tobulybe, savo dorybių tikrumu, savo paslapčių bendryste. Suvaldyk visas priešiškas jėgas, savo Dvasioje Tėvo garbei. Amen

Komentarai