MINUTĖ ADVENTUI - Kristaus Gimimo Vigilija (Kūčios)


DIEVO ŽODIS
Ryto Mišios

2 Sam 7, 1–5. 8b–12. 14a. 16
Kai, tavo dienoms pasibaigus, ilsėsies pas tėvus, aš tavo palikuonį, kilusį iš tavęs, paskirsiu tavo įpėdiniu ir sutvirtinsiu jo karalystę. Aš būsiu jam tėvas, o jis man – sūnus. Tavo namai ir tavo karalystė mano dėka tvers amžiais; tavo sostas visada bus tvirtas
Lk 1, 67–79
Jis pažadino gelbėtoją mums galingą savo tarno Dovydo namuose, kaip nuo senų senovės buvo skelbęs savo šventųjų pranašų lūpomis, jog mus išgelbės nuo priešų ir iš rankos tų, kurie mūsų nekenčia.

Vakaro Mišios – Kristaus Gimimo vigilija

Iz 62, 1–5
Išvys tuomet tautos tavo teisybę, visi karaliai – tavo didybę. Tu būsi vadinama nauju vardu, kurį ištars Viešpaties lūpos. Tu būsi puošni karūna Viešpaties rankoje, karališka diadema savo  Dievo dešinėje.
Apd 13, 16–17. 22–25
Jis pakėlė jiems karaliumi Dovydą, apie kurį pasakė: 'Radau Dovydą, Jesės sūnų, vyrą pagal savo širdį, kuris įvykdys visus mano norus'. Iš jo palikuonių, kaip buvo žadėjęs, Dievas išvedė Izraeliui gelbėtoją Jėzų.
Mt 1, (1–17). 18–25
Jo motina Marija buvo susižadėjusi su Juozapu; dar nepradėjus jiems kartu gyventi, Šventajai Dvasiai veikiant, ji tapo nėščia.

BAŽNYČIOS ŽODIS
Pabusk, žmogau: dėl tavęs Dievas tapo žmogumi. Pabusk, kuris miegi, kelkis iš numirusių, ir apšvies tave Kristus. Dėl tavęs, kartoju, Dievas tapo žmogumi. Būtum amžiams palikęs miręs, jei Dievas nebūtų laike gimęs. Niekad nebūtum išvaduotas iš nuodėmingo kūno, jeigu jis nebūtų prisiėmęs nuodėmingo kūno panašumo. Visiems laikams būtum likęs apgailėtinas, jei tavęs nebūtų pasigailėta. Nebūtum vėl atgijęs, jei jis nebūtų kaip tu numiręs. Būtum sunykęs, jei jis nebūtų pagalbon atvykęs. Būtum pražuvęs, jei jis nebūtų atėjęs. Tad džiugiai švęskime: atėjo mūsų išganymas ir atpirkimas. Švęskime šventę: didžioji ir amžinoji diena iš didžiosios ir amžinosios dienos atėjo į šią trumputę ir laikiną mūsų būtį.
Šv. Augustinas

MALDA
Visagali amžinasis Dieve, dangaus ir žemės Viešpatie, Tu apsireiški mažutėliams. Suteik, meldžiame, kad mes, kurie pagarbiai minime šventąsias Tavo Sūnaus Kūdikėlio Jėzaus paslaptis, jomis taip pat pagarbiai sektume ir galėtume pasiekti dangaus karalystę, kurią pažadėjai mažutėliams.

Komentarai