KALĖDŲ AKIMIRKA - VI Kristaus Gimimo oktavos diena


DIEVO ŽODIS
1 Jn 2, 12–17
Nemylėkite pasaulio, nei to, kas yra pasaulyje. Jei kas myli pasaulį, nėra jame Tėvo meilės, nes visa, kas pasaulyje, tai kūno geismas, akių geismas ir gyvenimo puikybė, o tai nėra iš Tėvo, bet iš pasaulio. Praeina pasaulis ir jojo geismai. Kas vykdo Dievo valią, tas išlieka per amžius.
Lk 2, 36–40
Vaikelis augo ir stiprėjo; jis darėsi pilnas išminties, ir Dievo malonė buvo su juo.

BAŽNYČIOS ŽODIS
Žinok, kad tavo patiriami žmogiški sunkumai tau yra siunčiami Dievo, nes tu esi žmogus; o dieviškus dalykus Dievas tau pažadėjo suteikti tuomet, kai būsi sudievintas ir tapsi nemirtingas. Taigi pažink pats save pažindamas tave sukūrusį Dievą, nes Dievo pašauktajam leista pažinti save ir būti pažintam. Tad nesivaržykite tarpusavyje ir nebijokite atsitraukti. Mat Kristus yra Dievas viršum visko, kuris sumanė nuplauti žmonių nuodėmę iš naujo sukurdamas senąjį žmogų, paskui, kai nuo pat pradžių jį pavadino savo atvaizdu ir prisiimdamas jo pavidalą parodė, kokia meile tave pamilo.
Šv. Ipolitas Romietis

MALDA
Dieve, Tavo vienatinis Sūnus apsireiškė mūsų prigimties kūne. Mes regėjome, kad jis išore tapo mums lygus – duok mums, meldžiame Tave, kad jis perkeistų mūsų vidų. Jis gyvena ir viešpatauja per amžių amžius. Amen.

Komentarai