MINUTĖ GAVĖNIAI - I Gavėnios sekmadienis


DIEVO ŽODIS
Pr 2, 7–9; 3, 1–7a
Angis buvo suktesnė už visus lauko žvėris, kuriuos Viešpats Dievas buvo sutvėręs. Ji užkalbino moterį: „Ar Dievas iš tikro pasakė: 'Jums nevalia valgyti nė nuo vieno sodo medžio'?“
Rom 5, 12. (13-16). 17–19
Kaip per vieną žmogų nuodėmė įėjo į pasaulį, o per nuodėmę mirtis, ir taip mirtis prasiskverbė į visus žmones, nes visi nusidėjo.
Mt 4, 1–11
Tada Jėzus atsako: „Eik šalin, šėtone! Juk parašyta: 'Viešpatį, savo Dievą, tegarbink ir jam vienam tetarnauk!' “ Tuomet velnias nuo jo atsitraukė; štai angelai prisiartino ir jam tarnavo

BAŽNYČIOS ŽODIS
Iš šventojo vyskupo Augustino Psalmių aiškinimų
Ką tik skaitėme Evangelijoje, kaip Viešpats Jėzus Kristus dykumoje buvo gundomas velnio. Kristus tikrai buvo velnio gundomas. Tad ir tu Kristuje būsi gundomas, nes Kristus iš tavęs gavo kūną, ir tau suteikė išganymą, iš tavęs paveldėjo mirtį, ir tau davė gyvenimą, iš tavęs patyrė panieką, ir tau padovanojo garbę; tad jis iš tavęs sulaukė gundymo, ir tau atnešė pergalę. Jei mes jame esame gundomi, jame mes nugalime velnią. Tu pastebi, jog Kristus buvo gundomas, ir nematai, kad jis nugalėjo? Pripažink, kad tu jame esi gundomas, ir pripažink, kad tu jame nugali. Jis pajėgė atstumti velnią, tačiau jei nebūtų patyręs gundymo, nebūtų tavęs išmokęs nugalėti pagundą.

MALDA
O gerasis Jėzau, dėl savo didžio gailestingumo, pasigailėk manęs! O meilingasis Jėzau, meldžiu Tave per tą brangųjį Tavo Kraują, kurį panorėjai išlieti už nusidėjėlius, nuplauk visas mano nedorybes, pažvelk į mane vargšą ir nevertą, besišaukiantį Tavo šventojo Vardo! Todėl, Jėzau, išgelbėk mane dėl savo šventojo Vardo. Amen.


Komentarai