MINUTĖ GAVĖNIAI - V savaitės ketvirtadienis


DIEVO ŽODIS
Pr 17, 3–9
Aš sudarau savo sandorą tarp savęs ir tavęs bei tavo palikuonių per visas jų kartas, ir būtent amžiną sandorą: tau ir tavo palikuonims aš būsiu Dievas
Jn 8, 51–59
Iš tiesų, iš tiesų sakau jums: pirmiau negu gimė Abraomas, Aš Esu!

BAŽNYČIOS ŽODIS
Iš Vatikano II Susirinkimo dogminės konstitucijos apie Bažnyčią Lumen gentium
Lygiai kaip kūniškasis Izraelis, keliaująs per dykumą, jau buvo vadinamas Dievo Bažnyčia, taip ir naujasis Izraelis, žengiąs per dabartinį pasaulį ir ieškąs būsimojo, išliekančio miesto, yra vadinamas Kristaus Bažnyčia, nes įsigijo ją savo krauju, pripildė savo Dvasios, aprūpino tinkamomis regimosios ir socialinės vienybės priemonėmis. Dievas sušaukė sambūrį tų, kurie tikėdami žvelgia į Jėzų kaip išganymo nešėją ir vienybės bei taikos pradmenį, ir sudarė iš jų Bažnyčią, kad visiems ir kiekvienam ji būtų regimas šios išganingos vienybės sakramentas.

MALDA
Brangiausiasis Jėzaus Kraujau! Tu esi brangioji išpirkos kaina už nuodėmingą žmoniją. Tu esi išganymo gėrimas, šaltinis mūsų sielų apvalymui. Tu be paliovos užstoji žmones prie didžiojo Gailestingumo sosto. Nuolankiai Tave maldauju ir noriu kiek galėdamas atsilyginti už neteisybes ir įžeidimus, kuriais žmonės nuolat Tave įžeidžia, visų pirma už tuos, kurie dėl savo puikybės net drįsta Tau piktžodžiauti. Kas galėtų šio Kraujo nešlovinti? Jo kaina begalinė. Kas galėtų nemylėti Jėzaus, kuris jį išliejo? Kas būtų iš manęs, jei nebūčiau buvęs atpirktas šiuo dieviškuoju Krauju? Kas leido jam iki paskutinio lašelio ištekėti iš mano Viešpaties gyslų? Tik meilė! Taip, beribė yra meilė, padovanojusi mums šį išganymo balzamą! Jis toks brangus! Jis ištekėjo iš niekada neišsenkančio meilės šaltinio. Duok, kad visos širdys, visi liežuviai Tave šlovintų, Tave garbintų, Tau dėkotų dabar ir per visus amžius. Amen.

Komentarai