DIENOS ŠVENTASIS - Šv. Morkus

1Pt 5,13-14
Jus sveikina kartu išrinktoji Babilone ir mano sūnus Morkus. Sveikinkite vieni kitus meilės pabučiavimu! Ramybė jums visiems, kurie esate Kristuje!

Šv. Morkus kartu su savo pusbroliu Barnabu lydėjo apaštalą Paulių pirmojoje misijų kelionėje, o vėliau tapo apaštalo Petro palydovu ir vertėju. Manoma, kad būtent Petras papasakojo Morkui apie Jėzų daug dalykų, kuriuos jis ir surašęs Evangelijoje pagal Morkų.

Iš šventojo vyskupo Ireniejaus traktato Prieš erezijas
Bažnyčia, pasklidusi po visą pasaulį iki pat žemės pakraščių, iš apaštalų ir jų mokinių gavo tikėjimą į vieną Dievą, visagalį Tėvą, kuris sukūrė dangų ir žemę, jūrą ir visa, kas juose yra; ir į vienatinį Jėzų Kristų, Dievo Sūnų, įsikūnijusį, kad mus išgelbėtų; ir į Šventąją Dvasią, per pranašus paskelbusią Dievo sumanymus; ir mylimojo Jėzaus Kristaus, mūsų Viešpaties, atėjimą, gimimą iš Mergelės, kančią, prisikėlimą iš numirusių, įžengimą kūnu į dangų; ir jo atėjimą iš dangaus Tėvo garbėje, kad viską suvienytų ir prikeltų kiekvieną žmonių giminės kūną, idant Kristui Jėzui, mūsų Viešpačiui, Dievui, Gelbėtojui ir Karaliui, neregimojo Tėvo valia priklauptų kiekvienas kelis danguje, žemėje ir po žeme, ir kiekvienos lūpos jį išpažintų, o jis visiems paskelbtų teisingą nuosprendį.

MALDA
Dieve, tu šventajam evangelistui Morkui suteikei malonę skelbti Gerąją Naujieną; padėk mums vis geriau pažinti jo skleistąjį mokslą ir ištikimai žengti Kristaus pėdomis. Prašome per mūsų Viešpatį Jėzų Kristų.

Komentarai