GAVĖNIOS AKIMIRKA - DIDYSIS PIRMADIENIS

DIEVO ŽODIS

Iz 42, 1–7

Jis nerėks, nekels triukšmo, ir gatvėje nesigirdės jo balso. Jisai nenulauš palinkusios nendrės, neužgesins rusenančio dagčio; jis ištikimai neš teisybę.

Jn 12, 1–11

Daug žydų sužinojo jį tenai esant ir atėjo ne tik dėl Jėzaus, bet taip pat pamatyti Lozoriaus, kurį jis prikėlė iš numirusių. Aukštieji kunigai dabar nusprendė nužudyti Lozorių, nes daugybė žydų per jį atsitraukė nuo jų ir įtikėjo Jėzų.

 

BAŽNYČIOS ŽODIS

Iš šventojo vyskupo Augustino Pamokslų

Jis mus taip pamilo, kad, būdamas be nuodėmės, už mus, nusidėjėlius, kentėjo tai, ką mes nusipelnėme [kentėti] už savo nuodėmes. Tad kaipgi tas, kuris nuteisina, nesuteiks mums to, ką pelnome teisumu? Kaipgi tas, kuris ištesi pažadą, nesuteiks šventųjų atlygio, jeigu pats, būdamas be kaltės, prisiėmė nusikaltėlių bausmę? Todėl, broliai, nedvejodami išpažinkime arba veikiau skelbkime, kad Kristus buvo nukryžiuotas dėl mūsų: liudykime be baimės, su džiaugsmu, ne drovėdamiesi, bet didžiuodamiesi.

 

MALDA

Visagali Dieve! Mus, bejėgius, tegul užtaria ir stiprina tavo vienatinio Sūnaus šventoji kančia. Jis, būdamas Dievas, su tavimi ir Šventąja Dvasia gyvena ir viešpatauja per amžius.


Komentarai

Rašyti komentarą