MINUTĖ VELYKOMS - II savaitės antradienis


DIEVO ŽODIS
Apd 4, 32 –37
Visas tikinčiųjų būrys turėjo vieną širdį ir vieną sielą. Ką turėjo, nė vienas nevadino savo nuosavybe, bet jiems visa buvo bendra. Apaštalai su didžia galybe liudijo apie Viešpaties Jėzaus prisikėlimą, ir juos lydėjo malonės gausa.
Jn 3, 7–15
Niekas nebuvo pakilęs į dangų, kaip tik Žmogaus Sūnus, kuris nužengė iš dangaus. Kaip Mozė dykumoje iškėlė žaltį, taip turi būti iškeltas ir Žmogus Sūnus, kad kiekvienas, kuris jį tiki, turėtų amžinąjį gyvenimą

BAŽNYČIOS ŽODIS
Iš šventojo vyskupo Fulgencijaus Ruspiečio Antrosios knygos Monimui
Šventoji Dvasia, viena Tėvo ir Sūnaus Dvasia, tuose, kuriems suteikė dieviškosios įsūnystės malonę, veikia lygiai taip pat kaip ir tuose, kurie anuomet gavo tą pačią Dvasią, kaip pasakojama Apaštalų darbų knygoje: Visi įtikėjusieji buvo vienos širdies ir vienos sielos. Tai viena Tėvo ir Sūnaus Dvasia, kuri su Tėvu ir Sūnumi yra vienas Dievas, visiems įtikėjusiesiems suteikė vieną širdį ir vieną sielą.

MALDA
Gailestingiausias Jėzau, visuomet linkęs mūsų pasigailėti ir mums atleisti, žiūrėk ne mūsų nuodėmių, o mūsų pasitikėjimo begaliniu Tavo gerumu. Priimk mus į savo gailestingiausios Širdies buveinę ir neišleisk mūsų iš jos per amžius. Meldžiam Tave dėl tos meilės, kuri jungia Tave su Tėvu ir Šventąja Dvasia.

Komentarai