VELYKŲ AKIMIRKA - II savaitės trečiadienis


DIEVO ŽODIS
Apd 5, 17–26
Viešpaties angelas naktį atidarė kalėjimo vartus, išvedė juos ir tarė: „Eikite ir , atsistoję šventykloje, skelbkite žmonėms viską apie šį naująjį gyvenimą“. Jie paklausė ir, auštant nuėję į šventyklą, ėmė mokyti.
Jn 3, 16–21
Dievas taip pamilo pasaulį, jog atidavė savo vienatinį Sūnų, kad kiekvienas, kuris jį tiki, nepražūtų, bet turėtų amžinąjį gyvenimą.

BAŽNYČIOS ŽODIS
Iš šventojo popiežiaus Leono Didžiojo Pamokslų
Mylimieji, nėra abejonių, jog Dievo Sūnus, prisiimdamas žmogiškąją prigimtį, ją su savimi suvienijo taip glaudžiai, kad ne tik tame žmoguje, kuris yra visos kūrinijos pirmgimis, bet ir visuose šventuosiuose gyvena vienas ir tas pats Kristus; ir kaip galva negali būti atskirta nuo savųjų narių, taip ir jos nariai negali būti atskirti nuo galvos. Nors Dievas visiems taps viskuo ne šiame gyvenime, bet amžinajame, vis dėlto jis jau dabar neatskiriamai gyvena savo šventovėje, tai yra Bažnyčioje, kaip pats žadėjo sakydamas: Štai aš esu su jumis per visas dienas iki pasaulio pabaigos.

MALDA

Maloningasis Dieve, kasmet minėdami paslaptis, kuriomis tu sugrąžinai žmonijai pirmykštį teisumą ir davei prisikėlimo viltį, meldžiame malonės, kad galėtume amžina meile apglėbti tai, ką tikėjimu gerbiame. Prašome per mūsų Viešpatį Jėzų Kristų.


Komentarai