MINUTĖ VELYKOMS - III Velykų sekmadienis


DIEVO ŽODIS
Apd 2, 14. 22–28
Todėl pralinksmėjo mano širdis, džiūgavo mano lūpos, ir mano kūnas ilsėsis su viltimi, jog tu nepaliksi mano sielos mirusiųjų buveinėje ir neduosi savo šventajam supūti.
1 Pt 1, 17–21
Juk jūs žinote, kad esate atpirkti iš niekingos nuo protėvių paveldėtos elgsenos ne nykstančiais turtais, sidabru ar auksu, bet brangiuoju Kristaus krauju, to avinėlio be kliaudos ir dėmės
Lk 24, 13–35
Pasilik su mumis! Jau vakaras arti, diena jau besibaigianti“. Tuomet jis užsuko pas juos. Vakarieniaudamas su jais prie stalo, paėmė duonos, sukalbėjo laiminimo maldą, laužė ir davė jiems valgyti. Tada jų akys atsivėrė, ir jie pažino Jėzų.

BAŽNYČIOS ŽODIS
Iš šventojo kankinio Justino Pirmosios apologijos
Saulės dieną visi draugėn renkamės dėl to, kad tai pirmoji diena, kada Dievas, pakeitęs tamsą ir medžiagą, sukūrė pasaulį, ir dėl to, kad tą dieną mūsų Išganytojas Jėzus Kristus prisikėlė iš numirusiųjų. Nes Saturno dienos išvakarėse jis buvo nukryžiuotas, o po dviejų dienų, tai yra Saulės dieną, jis pasirodė savo Apaštalams ir mokiniams ir mokė to, ką čia jums išdėstėme apmąstyti.

MALDA
Tegul džiaugiasi, Dieve, tavieji žmonės, atgavę tavo vaikų garbę ir sielos jaunatvę, ir su dėkinga viltimi tegul laukia prisikėlimo dienos. Prašome per mūsų Viešpatį Jėzų Kristų.

Komentarai