VELYKŲ AKIMIRKA - VII Velykų oktavos diena


DIEVO ŽODIS
Apd 4, 13–21
Ir vėl juos pasišaukę, jie prisakė, kad šiukštu neskelbtų bei nemokytų Jėzaus vardu. Tačiau Petras ir Jonas jiems atsakė: „Spręskite patys, ar teisinga jūsų klausyti labiau, negu Dievo! Juk mes negalime tylėti apie tai, ką esame matę ir girdėję“.
Mk 16, 9–15
Prisikėlęs anksti rytą, pirmąją savaitės dieną, Jėzus pirmiausia pasirodė Marijai Magdalietei, iš kurios buvo išvaręs septynis demonus. Ji nuėjusi pranešė jo bičiuliams, kurie gedėjo ir verkė. Tie, išgirdę, kad jis gyvas ir kad ji pati jį mačiusi, netikėjo.

BAŽNYČIOS ŽODIS
Iš Jeruzalės katechezių
Štai dėl ko duoną ir vyną mes priimame būdami visiškai įsitikinę, kad tai Kristaus kūnas ir kraujas. Nes duonos pavidalu tau pateikiamas kūnas, o vyno pavidalu tau pateikiamas kraujas, kad priėmus Kristaus kūną ir kraują tavo kūnas ir kraujas pasidarytų kaip jo. Juk taip mes tampame Kristaus nešėjais, kai po mūsų kūno narius pasklinda jo kūnas ir kraujas. Taip, pasak palaimintojo Petro, mes tampame dieviškos prigimties dalininkais.

MALDA

Dieve, tu savo dosniąja malone gausini tikinčiųjų gretas; meilingai globok išrinktuosius, kad, per Krikštą atgimę naujam gyvenimui, laimingai apsivilktų nemarybe. Prašome per mūsų Viešpatį Jėzų Kristų.


Komentarai