DIENOS ŠVENTASIS - Šv. Kajetonas


Rugpjūčio 7 d. – Šv. Kajetonas, kunigas– laisvas minėjimas

 

Sir 2, 8

Jūs, pagarbiai bijantys VIEŠPATIES, pasitikėkite juo, neprarasite atlygio.

 

Šv. Kajetonas Tienietis (1480–1547), kunigas. Neapolyje pasižymėjo artimo meilės darbais, ypač globojo užsikrėtusius nepagydomomis ligomis, plėtojo brolijas, kurios religiškai švietė pasauliečius, įsteigė Reguliariąją kunigų vienuoliją Bažnyčios reformoms remti, savo auklėtinius ragino laikytis ankstesnio apaštalinio gyvenimo būdo.

 

Iš šventojo kunigo Kajetono Laiškų

Jis atidavė save mums kaip maistą: nelaimingas yra tas, kuris nežino apie šitokią dovaną; mums yra leista turėti Kristų, Mergelės Marijos Sūnų, o mes jo nepageidaujame; vargas tam, kuris nėmaž nesirūpina jo priimti. Dukrele, to gėrio, kurio noriu sau, karštai meldžiu ir tau, tačiau jį gauti gali tik dažnai melsdama Mergelę Mariją, idant ji tave aplankytų su savo brangiuoju Sūnumi; netgi išdrįsk jos paprašyti, kad duotų tau savo Sūnų, tikrąjį sielos maistą Švenčiausiajame altoriaus Sakramente. Ji mielai tau jį duos, o jis dar mieliau ateis tavęs sustiprinti, kad saugiai galėtum eiti per šią tamsiąją girią, kur mums spendžia pinkles daugel priešų, bet jie traukiasi šalin, jeigu mato mus pasikliaujant šitokia pagalba.

 

MALDA

Dieve, šventąjį kunigą Kajetoną paraginęs žengti apaštalų pramintais takais, leisk ir mums jo pavyzdžiu bei užtarimu tvirtai pasitikėti tavimi ir visada ieškoti tavo karalystės. Prašome per mūsų Viešpatį Jėzų Kristų.


Komentarai