ADVENTO AKIMIRKA - II savaitės pirmadienis

 

DIEVO ŽODIS

Iz 35, 1-10

Tegul sutvirtėja nusilpusiems rankos, tegul nebelinksta jiems keliai. Sakykite tiems, kurie nusiminę: „Drąsos! Nebijokite! Štai jūsų Dievas!

LK 5, 17-26

Žmogau, tavo nuodėmės tau atleistos!

 

BAŽNYČIOS ŽODIS

Ką beveiktum, pasaulis visuomet prieš tave kariaus. Negalime derintis prie pasaulio nuodėmių, jei nenorime kartu su juo pražūti. Pasauliui, pamėgusiam nuodėmes, neįtiksime; jis pilnas visokių keistumų. Išganytojas pasakė: „Atėjo Jonas nei valgąs, nei geriąs, ir jie sako: ‚Jis velnio apsėstas.‘ Atėjo žmogaus Sūnus; jis valgo ir geria, o jie sako: ‚Štai žmogus rijūnas ir vyno gėrėjas, muitininkų ir nusidėjėlių prietelis‘.“ (Mt 11, 18–19) Būkime drąsūs savo pasiryžimuose. Ištvermė parodys, ar tikrai esame pasiryžę tarnauti Dievui, ar jau pradėjome pamaldų gyvenimą. Kometos ir planetos atrodo esą vienodos šviesos, bet kometos greit pranyksta, o žvaigždės nuolatos šviečia. Taip yra su tikra ir netikra dorybe; jos panašios, bet galima lengvai vieną nuo kitos atskirti. Netikra dorybė nepastovi; ji kaip dūmai, kyla ir sklaidosi aukštumoje, o tikra dorybė pasilieka žmoguje iki pat galo. Maldingo gyvenimo pradžioje naudinga yra nukęsti nemalonumus, panieką, net šmeižtus, nes tai apsaugo mus nuo puikybės ir noro girtis. Puikybė tuoj nustelbia jaunas dorybes, nužudo jas, kaip Egipto faraono įsakymu tykojo ir žudė naujagimius žydų berniukus.

Šv. Pranciškus Salezas

 

MALDA

Mūsų maldos ir prašymai tepakyla, Dieve, į tavo akivaizdą! Pažadink mūsų širdyse troškimą tau tarnauti ir tyra dvasia švęsti žmogumi tapusio vienatinio tavo Sūnaus didžiąją paslaptį. Prašome per mūsų Viešpatį Jėzų Kristų.

Komentarai