ADVENTO AKIMIRKA - III savaitės antradienis

 

DIEVO ŽODIS

Sof 3, 1–2. 9–13

Tuomet iš tavęs aš pašalinsiu išpuikusius pagyrūnus, ir tu nebesipūsi šventajame mano kalne. Paliksiu tavyje nuolankią ir vargstančią tautą; jos prieglobstis – Viešpaties vardas.

Mt 21, 28–32

Iš tiesų sakau jums: muitininkai ir ištvirkėlės greičiau už jus pateks į Dievo karalystę. Nes Jonas atėjo pas jus teisybės keliu, bet jūs netikėjote juo. O muitininkai ir ištvirkėlės tikėjo.

 

BAŽNYČIOS ŽODIS

Nuolankųjį Dievas globoja ir išlaisvina, nuolankųjį myli ir guodžia; prie nuolankiojo pasilenkia, nuolankiajam gausiai teikia malonių ir po pažeminimų iškelia į garbę. Nuolankiajam patiki savuosius slėpinius, švelniai jį prie savęs glaudžia ir kviečia. Nuolankusis, priėmęs pažeminimą, nesunkiai išsaugo ramybę, nes pasikliauja ne pasauliu, bet Dievu. Nemanyk esąs pažengęs tobulybėje, jei nemanai esąs žemesnis už visus kitus. Pirmiau pats būk ramus, paskui galėsi tos ramybės suteikti kitiems. Ramus žmogus yra naudingesnis už mokytą. Aistringas žmogus gera piktu paverčia ir piktu lengvai patiki. Ramus ir geras žmogus visa paverčia geru.

Kristaus Sekimas

 

MALDA

Dieve, per savo vienatinį Sūnų tu mus padarei naujais kūriniais. Maloningai pažvelk į savo gailestingumo darbą ir tojo Sūnaus atėjimu nuvalyk mums senąsias dėmes. Prašome per mūsų Viešpatį Jėzų Kristų.

Komentarai

Rašyti komentarą