ADVENTO AKIMIRKA - III savaitės trečiadienis

 

DIEVO ŽODIS

Iz 45, 5a. 7-8. 18. 21b-25

Nėra, be manęs, kito Dievo; nėra, be manęs, teisingo ir gelbinčio Dievo. Tad kreipkitės į mane ir duokitės gelbimos, visos pasaulio šalys, nes aš esu Dievas, ir niekas kitas!

Lk 7, 19-23

Nuėję papasakokite Jonui, ką esate matę ir girdėję: aklieji praregi, raišieji vaikščioja, raupsuotieji apvalomi, kurtieji girdi, mirusieji prikeliami, vargdieniams skelbiama geroji naujiena. Ir palaimintas, kas nepasipiktins manimi.

 

BAŽNYČIOS ŽODIS

Juk žmogus pats savaime nematys Dievo; o šis norėdamas pasirodys žmonėms, kuriems nori, kada nori ir kaip nori; nes galingas visame kame yra Dievas, anuomet matytas per Dvasią pranašiškai, matytas ir per Sūnų kaip Sūnus, bus matomas ir dangaus karalystėje kaip Tėvas, Dvasiai paruošus žmogų prieš Dievo Sūnų, Sūnui atvedus pas Tėvą, o Tėvui dovanojus nesunaikinamumą ir amžiną gyvenimą, kuris kyla iš paties Dievo regėjimo. Juk kaip regintieji šviesą yra šviesoje ir persiima jos spindesiu, taip ir regintieji Dievą yra Dieve persiimdami jo spindėjimu. O šis Dievo spindėjimas teikia gyvybę, taigi regintieji Dievą dalyvauja gyvenime.

Šv. Ireniejus

 

MALDA

Visagali Dieve, tegul artėjanti tavo Sūnaus šventė duoda mums pagalbos šiam gyvenimui ir ruošia amžinybės atpildui. Prašome per mūsų Viešpatį Jėzų Kristų.

Komentarai