ADVENTO AKIMIRKA - IV savaitės sekmadienis (V diena iki Kristaus Gimimo)

DIEVO ŽODIS

2 Sam 7, 1–5. 8–12. 14. 16

Kai, pasibaigus tavo dienoms, tu ilsėsies pas tėvus, aš tavo palikuonį, kilusį iš tavęs, paskirsiu tavo įpėdiniu ir sutvirtinsiu jo viešpatavimą. Aš jam būsiu tėvas, o jis man bus sūnus.

Rom 16, 25–27

vienam išmintingajam Dievui per Jėzų Kristų šlovė amžių amžiais! Amen.

Lk 1, 26–38

Nebijok, Marija, tu radai malonę pas Dievą! Štai tu pradėsi įsčiose ir pagimdysi sūnų, kurį pavadinsi Jėzumi. Jisai bus didis ir vadinsis Aukščiausiojo Sūnus. Viešpats Dievas duos jam jo tėvo Dovydo sostą; jis viešpataus Jokūbo namams per amžius, ir jo viešpatavimui nebus galo.

 

BAŽNYČIOS ŽODIS

Atsakyk, Mergele, paskubėk. Nedelsk atsakyti angelui, o per angelą Viešpačiui. Atsakyk tardama žodį ir priimk Dievo Žodį; ištark savąjį ir pradėk dieviškąjį; sakyk laikinąjį ir apglėbk amžinąjį. Ko lūkuriuoji? Kodėl dar svyruoji? Tikėk, pasikliauk ir priimk. Tegu nuolankumas suteikia drąsos, drovumas – pasitikėjimo. Tikrai nedera paprastumui ir skaistybei pamiršti išminties. Todėl nebijoki, išmintingoji Mergele, šiuo ypatingu atveju parodyti tvirtumą, nors ir malonus tylusis drovumas, tačiau dabar labiau reikia tavo pasitikėjimo žodžių. Atverk, palaimintoji Mergele, savo širdį tikėjimui, savo lūpas išpažinimui, savo įsčias Kūrėjui. Štai visų žmonių išsiilgtasis stovi prie durų ir beldžia. Jei kiek uždelsi, jis pasitrauks, o tu vėl skausmingai pradėsi ieškoti savo sielos Mylimojo! Kelkis, pasitik, atsiverk. Pakilk tikėdama, pasitik save atiduodama, atsiverk išpažindama.

Šv. Bernardas Klervietis

 

O CLAVIS DAVID, et sceptrum domus Israel; qui aperis, et nemo claudit; claudis, et nemo aperit: veni, et educ vinctum de domo carceris, sedentem in tenebris, et umbra mortis.

O DOVYDO NAMŲ RAKTE ir Izraelio skeptre, Tu atrakini – ir niekas negali uždaryti; užrakini – ir niekas negali atidaryti! Ateik ir išvesk iš kalėjimo belaisvius, tūnančius tamsoje, mirties ūksmėje.

MALDA

Pakreipk savo ausį į mūsų maldavimus Viešpatie ir mūsų nežinojimo tamsą nušviesk savo apsilankymu. Tu, kuris gyveni ir viešpatauji per amžius. Amen

Komentarai