GAVĖNIOS AKIMIRKA - I savaitės trečiadienis

 

DIEVO ŽODIS

Jon 3, 1–10

Ir Dievas pamatė jų darbus – kad jie nusisuko nuo piktojo kelio. Todėl pagailėjo Dievas to blogio, kuriuo jiems buvo grasinęs, ir jo nepadarė.

Lk 11, 29–32

Ši karta yra bloga karta. Ji reikalauja ženklo, tačiau jai nebus duota jokio kito ženklo, kaip tik Jonos ženklas.

 

BAŽNYČIOS ŽODIS

Iš šventojo vyskupo Afraato Pamokymų

Mes gerai žinome, mylimieji, kad Dievas skirtingoms kartoms davė įstatymus, galiojusius tol, kol jis norėjo, o vėliau panaikintus; tai liudija Apaštalas: Anksčiau įvairiais laikotarpiais Dievo karalystė egzistavo skirtingais pavidalais. Bet mūsų Dievas yra tiesakalbis, ir jo priesakų verta laikytis. Savo metu kiekviena sandora pasirodė tvirta ir patikima, todėl tie, kurie buvo apipjaustyti širdyje, gyvena ir vėl yra apipjaustomi tikroje Jordano upėje, kuri yra krikštas nuodėmėms atleisti. Jozuė, Nuno sūnus, antrą kartą apipjaustė žydų tautą titnago peiliu, kai su savo žmonėmis perėjo Jordaną. Mūsų Išganytojas Jėzus darsyk apipjaustė širdis žmonių, kurie jį įtikėjo, jie buvo nuplauti krikštu ir apipjaustyti kalaviju, tai yra jo žodžiu, kuris yra aštresnis už bet kokį dviašmenį kalaviją.

 

MALDA

Maloningasis Viešpatie, įvertink savosios tautos atsidavimą, padėk mums susitvardymu apvalyti kūną, gerais darbais sustiprinti dvasią. Prašome per mūsų Viešpatį Jėzų Kristų.

Komentarai