GAVĖNIOS AKIMIRKA - II savaitės sekmadienis

 

DIEVO ŽODIS

Pr 22, 1–2. 9a. 10–13. 15–18

Tada Dievas kalbėjo: „Paimk savo sūnų, savo vienturtį, kurį tu myli, Izaoką, nuvyk į Morijos žemę ir ten, ant kalno, kurį tau parodysiu, jį paaukok, kaip deginamąją auką“.

Rom 8, 31b–34

Jei Dievas už mus, tai kas gi prieš mus?! Jeigu jis nepagailėjo nė savo Sūnaus, bet atidavė jį už mus visus, – kaipgi jis ir visko nedovanotų kartu su juo?!

Mk 9, 2–10

Petras ir sako Jėzui: „Rabi, gera mums čia būti. pastatykime tris palapines: vieną tau, antrą Mozei, trečią Elijui“. Jis nesižinojo, ką sakąs, nes jie buvo persigandę. Užėjo debesis ir uždengė juos, o iš debesies nuskambėjo balsas: „Šitas mano mylimasis Sūnus. Klausykite jo!“

 

BAŽNYČIOS ŽODIS

Iš šventojo popiežiaus Leono Didžiojo Pamokslų

Šiuo atsimainymu pirmiausia buvo siekiama, kad mokiniai širdyse nepasipiktintų kryžiumi ir kad savo noru prisiimtos kančios pažeminimai nesutrikdytų tikėjimo tų, kuriems buvo apreikšta paslėptos garbės didybė. Tačiau Apvaizda nė kiek ne mažiau rūpinosi sustiprinti šventosios Bažnyčios viltį, idant visas Kristaus kūnas pažintų, kokiu perkeitimu būsiąs apdovanotas, ir jo nariai galėtų tikėtis dalyvausiantys garbėje, kuri pirmiausia apšvietė jų Galvą.

 

MALDA

Dieve, įsakęs klausyti Tavo mylimojo Sūnaus, prabilk į mūsų sąžines, nuskaidrink dvasios žvilgsnį, kad galėtume išvysti dangiškąją tavo garbę ir ja džiaugtis.

Komentarai