GAVĖNIOS AKIMIRKA - III savaitės ketvirtadienis

DIEVO ŽODIS

Jer 7, 23–28

Tai toji tauta, kuri nepaklausė Viešpaties, savo Dievo, balso ir nepasidavė drausmei. Pražuvo ištikimybė, pradingo nuo jų lūpų

Lk 11, 14–23

Kas ne su manimi, tas prieš mane, ir kas nerenka su manimi, tas barsto

 

BAŽNYČIOS ŽODIS

Iš kunigo Tertulijono traktato Apie maldą

Vadinasi, krikščioniška malda yra kur kas veiksmingesnė! Tarp liepsnų ji neatsiunčia rasos angelo, liūtams neužveria nasrų, alkstantiems nepatiekia kaimiškų valgių, malonės veikimu neatitolina jokios juntamos kančios, tačiau ji pamoko kantrybės tuos, kurie kenčia, sielvartauja ir liūdi, ji savo galybe pagausina malonę, kad tikintieji žinotų, ką gauna iš Viešpaties, ir suvoktų, ką kenčia dėl Dievo vardo. Vėlgi kitados malda užtraukdavo bausmę, išblaškydavo priešų kariuomenę, sulaikydavo naudingąjį lietų. O dabar teisiojo malda nukreipia visą Dievo įtūžį, saugo priešus, užtaria persekiotojus. Argi nuostabu, kad ji gali sukelti dangaus lietų, jeigu galėjo išmelsti ir ugnį? Tik malda paveikia Dievą; tačiau Kristus norėjo, kad ji nebūtų blogio priežastis, todėl jis jai suteikė galią daryti tik gera. Tad ji temoka atšaukti mirusių sielas iš mirties kelio, sustiprinti silpnuosius, pagydyti ligonius, apvalyti apsėstuosius, atidaryti kalėjimo vartus, sutraukyti nekaltųjų pančius. Ji nuplauna kaltes, atitolina gundymus, sustabdo persekiojimus, paguodžia menkadvasius, o didžiadvasius pradžiugina, veda keliautojus, nuramina bangas, ištinka nusikaltėlius, pamaitina vargšus, sutramdo turtuolius, pakelia parpuolusius, palaiko krentančius, sutvirtina stovinčius.

 

MALDA

Nuolankiai tave, didis Dieve, maldaujame: leisk kuo geriau pasiruošti artėjančiai mūsų išganymo šventei, kad deramai švęstume Velykų slėpinį. Prašome per mūsų Viešpatį Jėzų Kristų.

Komentarai